Drahá plocha na korčuľovanie v L.Mikuláši sa príliš neosvedčila

09.03.2013 Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš 9. marca (TASR) – Ihrisko so špeciálnym syntetickým povrchom na korčuľovanie, ktoré vybudovali v areáli Základnej školy (ZŠ) M. R. Martákovej v Liptovskom Mikuláši pred takmer piatimi rokmi, neslúži svojmu účelu. Celkové náklady sa pritom pohybovali na úrovni 180.000 eur, z čoho približne 133.000 eur tvoril účelový nenávratný príspevok ministerstva školstva.

"Veľmi nás všetkých trápi, že sa táto plocha nevyužíva tak, ako sme si pôvodne predstavovali. Tréneri našich hokejových tried ju boli ešte predtým vyskúšať v Žiline a boli ňou doslova nadšení. Objavili sa však priam neprekonateľné problémy," skonštatovala riaditeľka ZŠ, kde vyrástlo niekoľko generácií odchovancov liptovskomikulášskeho hokeja, Alena Ridzoňová.

Hneď prvé absolvované tréningové hodiny podľa nej odhalili náročnosť na údržbu korčúľ. "Treba ich brúsiť častejšie a inak, ako na normálny ľad. Chlapci by tak museli mať dva páry, čo by bolo veľmi nákladné. Ďalším vážnym problémom je nemožnosť udržať nevyhnutnú čistotu povrchu s nanesenou špeciálnou emulziou, na ktorý sa prichytáva prach. Riešením by bolo zastrešenie, ale na to nemáme prostriedky," vysvetlila riaditeľka ZŠ.

Jej slová potvrdil aj viceprimátor Liptovského Mikuláša Jozef Repaský. "Samozrejme, je obrovská škoda, že toto športovisko chátra, no momentálne nemáme financie na prekrytie tejto plochy. Oveľa viac sú potrebné niekde inde," dodal s tým, že snahou bude využitie aspoň v rámci suchej prípravy hokejových nádejí bez korčúľ na nácvik špeciálnych zručností, palicovej techniky, streľby či brankárov.
 

Vyberte región